Navigating the Future met Damen

20 augustus 2024

AlgemeenPartnersPers

Damen motor van Groene Oceaan tijdens #SAIL2025 

Damen Shiprepair Amsterdam wordt thuishaven van het thema Innovaties & Duurzaamheid tijdens tiende editie van SAIL

Amsterdam, 20 september 2024 - Damen Shipyards Group  stapt aan boord van de tiende editie van SAIL als officiële Supporting Partner. Het Nederlandse scheepsbouwconcern wordt de motor in de ‘Groene Oceaan’ van SAIL2025, met hun Amsterdamse werf als thuishaven voor het thema Innovaties & Duurzaamheid. De Groene Oceaan is een van de vijf festivalterreinen -  ‘oceanen’ - van SAIL2025. Van woensdag 20 tot en met zondag 24 augustus 2025 staat Amsterdam vijf dagen lang in het teken van verbroedering op en om het water. Honderden schepen, duizenden bemanningsleden en meer dan twee miljoen bezoekers vanuit de hele wereld komen samen om de nautische historie en toekomst met elkaar te vieren: United by Waves! “We zijn ontzettend trots dat we met onze schepen, menskracht en Amsterdamse werf, maar vooral met onze kennis en kunde een actieve bijdrage kunnen leveren aan het succes van SAIL,” aldus Arnout Damen, CEO Damen Shipyards Group.

 

Verleden, heden en toekomst

Dat Damen aan boord stapt van SAIL Amsterdam is een logische stap in een partnership dat al vele SAIL-edities teruggaat. De organisaties delen verleden, heden en toekomst op nautisch vlak. Zo bouwde Damen verschillende schepen die deelnemen aan SAIL 2025, waaronder het vlaggenschip: de Clipper Stad Amsterdam. Daarnaast is Damen actief bezig met de toekomst van scheepvaart en zijn zij aanwezig met nieuwe, innovatieve schepen, zoals duurzame Waterbussen, tijdens SAIL 2025.


Innovaties en Duurzaamheid op SAIL 

In de ‘Groene Oceaan’, het gebied rondom Damen Shiprepair Amsterdam en het NDSM-terrein in Amsterdam Noord, kan het brede publiek van alles beleven rondom het thema Innovaties & Duurzaamheid. “Navigating the Future noemen we het: waarbij we innovaties uit de maritieme industrie voor iedereen zichtbaar maken tijdens SAIL in ons jarige hoofdstad. Het is geweldig dat Damen met haar duurzame en innovatieve schepen hier een voortrekkersrol in neemt”, aldus Mitra van Raalten, directeur SAIL2025. Arnout Damen vervolgt:  “Het thema Innovaties en Duurzaamheid sluit goed aan bij ons. We willen voor alle typen schepen die we aanbieden ook een duurzame variant ontwikkelen. Momenteel bieden we al volledig elektrisch aangedreven sleepboten, ferries, werkschepen en vaartuigen voor de baggerij en offshore aan.”


Make a wave! 

In 2025 vieren we de 750e verjaardag van onze hoofdstad met de 10e editie van SAIL Amsterdam. Schepen, crewleden én bezoekers vanuit de hele wereld komen samen om nautische historie en verschillende wereldbeelden te vieren. Een feest voor iedereen, voor Nederland Waterland, dat jong en oud uit alle culturen verbindt. Stap aan boord & #MakAWave!



Gerelateerd nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten