Uitnodiging eigenaren Varend Erfgoed

23 september 2024

Algemeen

Stel jouw historische schip tentoon tijdens SAIL 2025!

Ben jij de trotse eigenaar van een authentiek en historisch schip met een leeftijd van 50+?Grijp de kans om jouw schip te presenteren tijdens SAIL Amsterdam 2025 aan ruim 2 miljoen bezoekers en word onderdeel van een unieke viering van nautisch erfgoed!

 

Waarom deelnemen aan SAIL 2025?

In 2025 vieren we de 750e verjaardag van onze hoofdstad met de 10e editie van SAIL Amsterdam. Ruim 800 schepen, hun crewleden én meer dan 2 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld komen samen om nautische historie en verschillende wereldbeelden te vieren. Een feest voor iedereen, voor Nederland Waterland, dat jong en oud uit alle culturen verbindt. Stap aan boord & make a wave! 

 

Aan welke criteria moet jouw schip voldoen?

  • Minimaal 50 jaar oud
  • Ingeschreven in het Register Varend Erfgoed Nederland
  • Aangesloten bij een behoudsorganisatie die valt onder de Federatie Varend Erfgoed Nederland
  • Er is een actuele RVEN pas aan boord
  • Een authentieke en historische uitstraling die bijdraagt aan het nautische decor van SAIL

 

Inschrijving en selectie

De inschrijving opent in november 2024. De organisatie van SAIL Amsterdam 2025 bepaalt de indeling van de ligplaatsen en behoudt zich het recht om aanvragen te weigeren. In uitzonderlijke gevallen kan er een ‘wildcard’ worden toegekend aan schepen die niet volledig aan de criteria voldoen. Er wordt niet gecorrespondeerd over afwijzingen of uitzonderingen.

 

Replica's

Ook replica’s, nauwkeurige reconstructies van schepen die niet meer bestaan, zijn van harte welkom om deel te nemen aan de vloot Varend Erfgoed van SAIL 2025. Houd de inschrijfdatum in de gaten en verzeker jezelf van een plek in dit iconische evenement!

 

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten