Verpact X Statiegeld Nederland X SAIL Amsterdam

17 oktober 2024

AlgemeenPartnersPers

Verpact, Statiegeld Nederland en Stichting SAIL Amsterdam bundelen krachten voor een schoner #SAIL2025

 

Amsterdam, 17 oktober 2024 – Samen het grootste evenement van Nederland schoner én duurzamer maken dat is de doelstelling van de samenwerking tussen Verpact en Statiegeld Nederland en #SAIL2025 (20 – 24 augustus). Vandaag zetten Hester Klein Lankhorst (directeur Verpact), Jeroen Hillen (directeur Statiegeld Nederland) en Robert Visser (zakelijk directeur SAIL) hun handtekening onder deze duurzame samenwerking. 

 

Hester Klein Lankhorst: "We zijn trots dat we met deze samenwerking een nieuwe standaard kunnen zetten voor duurzaamheid bij grootschalige evenementen. Dit is een kans om samen een golf van verandering te creëren."

Het gezamenlijke doel is om het festivalterrein en de omliggende wateren zo schoon mogelijk te houden. Daarbij zullen we ons richten op het inzamelen van zoveel mogelijk statiegeldmateriaal. Een belangrijk speerpunt is de ontwikkeling van innovatieve manieren om ook afval op het water te verzamelen en in te leveren.

Jeroen Hillen: "#SAIL2025 biedt ons een unieke kans om ervoor te zorgen dat alle statiegeldverpakkingen zoveel mogelijk op de juiste wijze worden ingezameld. Daarnaast willen we nog meer bewustwording creëren bij consumenten om deze verpakkingen in te leveren. Samen met Stichting SAIL Amsterdam laten we zien dat duurzaamheid en grote evenementen hand in hand kunnen gaan."

Robert Visser: “Het is een enorme operatie om het grootste (vrij toegankelijke) evenement van Nederland schoon en duurzaam in te richten. Het is geweldig dat Verpact en Statiegeld Nederland die uitdaging voor de komende bijzondere jubileumeditie, 10e editie, 50 jaar SAIL tijdens de 750e verjaardag van Amsterdam, samen met ons aangaan!”

 

null

Met de wind in de zeilen hopen we niet alleen tijdens het festival succes te boeken, maar ook op de lange termijn. Een van de ambitieuze plannen is om de geplaatste statiegeldmachines niet alleen tijdens het festival in te zetten, maar deze na #SAIL2025 een blijvende plek in Amsterdam te geven, waarmee een langdurige bijdrage wordt geleverd aan een schonere stad. Met meer dan 800 schepen die meevaren en miljoenen bezoekers , zal de gezamenlijke inzet van Verpact en Stichting SAIL Amsterdam een aanzienlijke impact hebben. 


Verbindend driedubbel jubileum

#SAIL2025 (20-24 augustus 2025) heeft een extra feestelijk tintje omdat de hoofdstad ook haar 750e verjaardag viert. In 1975 werd SAIL voor de eerste keer georganiseerd ter ere van de 700e verjaardag van de hoofdstad. Dus is het in 2025 opnieuw feest: 750 jaar Amsterdam én 50 jaar SAIL. Maar dat is nog niet alles! In 2020 kon SAIL in verband met de pandemie niet doorgaan, daardoor werd de 10 jubileumeditie doorgeschoven naar 2025: Driedubbel feest dus en een uniek moment om schepen, crewleden en bezoekers vanuit alle windstreken te ontvangen. Vijf dagen verbroedering op en aan het water. Statiegeld Nederland is de zesde Presenting Partner van #SAIL2025. Eerder kwamen al Booking.com, Heineken. Heren2, KPN, Sligro en Tommy Hilfiger aan boord van de komende jubileumeditie. Stap ook aan boord en download de officiële SAIL-app! Samen zetten we koers richting #SAIL2025.

#MakeAWave #SAIL2025 #SAIL2025Amsterdam #StatiegeldNL #Verpact 

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten