SAIL Academy: Een springplank voor jong talent
2.500 jonge talenten nemen deel aan de SAIL Academy en het SAIL Lab. Zij krijgen de mogelijkheid om samen te werken aan innovaties, technische vraagstukken en duurzame oplossingen die van invloed zijn op zowel SAIL Amsterdam als de toekomst van de regio. De SAIL Academy is een platform waar jongeren kunnen leren en groeien.
Hoe ervaren de talenten deze Academy? We vroegen het Cèdric Gerrits, van het productieteam die voor zijn afstudeerstage bij SAIL werkt en Celine Koning, Jong Talent van het productieteam
Cèdric kreeg door SAIL Academy een stageplek bij het productieteam van SAIL voor zijn opleiding Sportkunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. “Zij luisterden goed naar mijn wensen voor een afstudeerplek en hebben mij in contact gebracht met team Productie, dat op dat moment een passende afstudeeropdracht voor mij had.” Ook is de begeleiding vanuit zowel SAIL Academy als mijn stagebegeleider erg prettig, vertelt Cèdric enthousiast.
Cèdric Gerrits: "SAIL Academy organiseert verschillende workshops en trainingen. Eentje die mij is bijgebleven is de workshop “Netwerken” op het kantoor van LinkedIn. Hier werden de stagiaires meegenomen in hoe je jouw LinkedIn-pagina het beste kan inrichten, maar ook hoe je jouw netwerk kan uitbreiden en toepassen in je loopbaan."
Celine Koning: “Via SAIL Academy heb ik de mogelijkheid gekregen om mee te werken in een grote projectorganisatie. Het is erg interessant om te zien hoe alle afdelingen apart van elkaar werken maar uiteindelijk toch ook samen tot een evenement komen. Bijvoorbeeld het productieteam houdt zich onder andere bezig met een leuke invulling van het programma en het communicatieteam zorgt ervoor dat voor alle bezoekers bekend is waar en wanneer deze activiteiten plaatsvinden. Door de samenwerking van heel veel verschillende individuen met verschillende expertises wordt er zo een gigantisch evenement georganiseerd.”
Celine is blij met de mogelijkheden die SAIL Academy biedt: “Door SAIL Academy doe ik veel ervaring op en kan ik zo super veel leren van alle professionals die zich bezighouden met het organiseren van SAIL. Ik ben dus erg dankbaar voor deze mogelijkheid en alle ondersteuning en kansen die SAIL Academy en mijn stagebegeleider mij bieden.”
Alle vacatures voor de Academy staan op https://www.sail.nl/vacatures. Ben je geïnteresseerd, stuur een bericht naar silvie@sail.nl.
Netwerk en duurzaamheid centraal
Naast het stimuleren van jong talent, richt de provincie zich op het vergroten van haar netwerk en het bevorderen van duurzaamheid tijdens SAIL Amsterdam. Er komen bijeenkomsten waar Noord-Hollanders, stakeholders en andere genodigden met elkaar in gesprek gaan over belangrijke provinciale thema’s zoals ruimtelijke ordening en energietransitie. Ook coördineert de provincie verkeers- en bereikbaarheidsmaatregelen om het evenement zo soepel mogelijk te laten verlopen zodat duizenden mensen de prachtige parade van historische Tall Ships kunnen zien en andere activiteiten kunnen bezoeken. De provincie draagt verder bij aan de duurzaamheidsambitie van SAIL, zodat er ruimte komt om SAIL zo duurzaam en innovatief mogelijk te organiseren.
Innovatieprogramma en arbeidsmarktbeleid
De provincie Noord-Holland ondersteunt het Innovatieprogramma van SAIL, waardoor nieuwe innovaties en technieken tijdens het evenement kunnen worden getest. Daarvoor draagt de provincie ook professionals aan om die innovaties uit te voeren. Door de samenwerking met techniek- en technologiecampussen in de provincie dragen de talentprojecten bij aan belangrijke doelen zoals promotie van techniek, duurzame inzetbaarheid en innovatie in het werkveld. Deze projecten zijn onderdeel van het bredere arbeidsmarktbeleid van de provincie, waarin een leven lang leren en inclusiviteit centraal staan.