t

Directeur SAIL geeft startschot Race of the Classics voor Young Professionals

15 oktober 2015

Directeur Erwin van lambaart van SAIL Event Partners gaf op 14 oktober 2015 bij het vertrekpunt op de Noordzee het startschot voor de Race of the Classics voor Young Professionals.

Van Lambaart: “SAIL en de Race hebben natuurlijk raakvlakken in hun doelstelling om het Varend Erfgoed in de schijnwerpers te zetten en te behouden. Het is dan ook met veel plezier dat ik het startschot voor deze mooie race geef. Ik wens alle deelnemers veel plezier en een behouden vaart toe.

De Race of the Classics voor Young Professionals wordt ieder jaar door ruim 680 jonge talenten gevaren aan boord van 23 klassieke zeilschepen in allerlei soorten en maten. Het behoud van ons varend erfgoed is een van de belangrijkste doelstellingen van de Stichting Race of the Classics.

De Race of the Classics bestaat uit twee edities: sinds 1989 in April voor studenten verbonden aan een hogeschool of universiteit en sinds 2006 in Oktober voor Young Professionals werkzaam bij toonaangevende (inter)nationale bedrijven.

De Young Professionals nemen deel aan een echte zeilrace op de Noordzee. Sinds enkele jaren vertrekt de vloot vanuit de Veerhaven te Rotterdam, het doel is een oversteek naar Ipswich. Bij slecht weer kan de vloot uitwijken naar Den Helder of Brugge en uiteindelijk finisht de vloot via IJmuiden op het IJ in Amsterdam waar het evenement wordt afgesloten met een spetterend eindfeest.

Zeilervaring is niet nodig. Onder de bezielende leiding van ervaren schippers en de bemanningsleden ervaren de Young Professionals hoe het er op een zeilschip op de Noordzee aan toe gaat. Om de Race of the Classics for Young Professionals te verwezenlijken wordt er door 12 enthousiaste Young Professionals, met affiniteit voor organiseren, zeilen en veel gezelligheid, een jaar lang hard gewerkt. Daardoor is het evenement inmiddels uitgegroeid tot de grootste zeilrace op klassieke zeilschepen in Nederland.

Directeur SAIL geeft startschot Race of the Classics voor Young Professionals

Informatie schip

Catering

Foto's

Bedankt!

Uw optie is toegevoegd aan de winkelwagen onderaan de pagina.

Verder

Foutmelding

Sluit